Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto inne niż wszystkie . Bez mąki i bez jajek . Różni się również tym , że jest gotowane .
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Składniki
Jak robimy : Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia , natomiast boki smarujemy margaryną i prószymy tartą bułką.Na dno tortownicy układamy herbatniki.Są one prostokątne dlatego miejscami trzeba je dopasować łamiąc. Pozostałe herbatniki łamiemy na małe kawałki i odstawiamy na bok. Do wysokiego garnka wlewamy mleko , dodajemy cukier,cukier waniliowy oraz margarynę . Czekamy do chwili rozpuszczenia się margaryny i zagotowania mleka. W miseczce mieszamy kaszę manną z orzechami i kakao . Energicznie mieszając gotujące się mleko, jednocześnie wsypujemy naszą sypką mieszankę .
Mieszając trzymamy na małym ogniu kilka minut . Całość lekko zgęstnieje. Gorącą masę wylewamy na herbatniki , równomiernie rozprowadzamy łyżką . Na wierzch posypujemy pokruszone herbatniki . Całość zalewamy polewą kakaową , czekamy aż ciasto wystygnie i wstawiamy do lodówki . Tam stężeje i będzie smaczne i gotowe do jedzenia .