Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i smaczny deser z sezonowymi owocami. U mnie są to brzoskwinie, ale mogą być każde inne owoce. Wykonanie bardzo łatwe. Nie jest potrzebny piekarnik. Smak rewelacyjny. Polecam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1188
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13257
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1188
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13257
Składniki
Kremówkę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Potem dodawać po łyżce serek mascarpone. Miksować na niskich obrotach, aż do połączenia składników. Przygotować foremkę o wymiarach 24x24 cm. Na dno wyłożyć biszkopty. Skropić je obficie wodą mineralną wymieszaną z sokiem z cytryny. Na biszkopty wyłożyć połowę pokrojonych na cząstki brzoskwiń. Na to przygotowany krem. Kolejna warstwa to znów biszkopty i znów skropić je wodą z cytryną. Wyłożyć resztę brzoskwiń. Na brzoskwinie resztę kremu. Na wierzch zetrzeć białą czekoladę. Tak przygotowane ciasto dać do lodówki na minimum cztery godziny, a najlepiej na całą noc.