Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i smaczny deser z sezonowymi owocami. U mnie są to brzoskwinie, ale mogą być każde inne owoce. Wykonanie bardzo łatwe. Nie jest potrzebny piekarnik. Smak rewelacyjny. Polecam.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 242
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 986
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 242
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 986
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4065
Składniki
Kremówkę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Potem dodawać po łyżce serek mascarpone. Miksować na niskich obrotach, aż do połączenia składników. Przygotować foremkę o wymiarach 24x24 cm. Na dno wyłożyć biszkopty. Skropić je obficie wodą mineralną wymieszaną z sokiem z cytryny. Na biszkopty wyłożyć połowę pokrojonych na cząstki brzoskwiń. Na to przygotowany krem. Kolejna warstwa to znów biszkopty i znów skropić je wodą z cytryną. Wyłożyć resztę brzoskwiń. Na brzoskwinie resztę kremu. Na wierzch zetrzeć białą czekoladę. Tak przygotowane ciasto dać do lodówki na minimum cztery godziny, a najlepiej na całą noc.