Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1629
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1700
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1629
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1700
Składniki
Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia i odstawić. Masło miksujemy z cukrem na białą masę. Stopniowo dodajemy po jednym całym jajku. Na stępnie mąkę orkiszową z proszkiem do pieczenia. Miksujemy chwilę na wolnych obrotach. Jabłka i gruszki kroimy w plasterki, lub jak ktoś woli. Na dno formy dajemy papier do pieczenia. Wykłądamy ciasto i układamy na nim, wymieszane z cynamonem owoce. Wkłądamy do nagrzanego do 170* piekarnika. Piekłam z termoobiegiem pół godziny, następnie przez 20 minut grzanie opcja dół. Smacznego.