Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 904
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 213
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 89
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 904
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 213
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 89
Składniki
Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia i odstawić. Masło miksujemy z cukrem na białą masę. Stopniowo dodajemy po jednym całym jajku. Na stępnie mąkę orkiszową z proszkiem do pieczenia. Miksujemy chwilę na wolnych obrotach. Jabłka i gruszki kroimy w plasterki, lub jak ktoś woli. Na dno formy dajemy papier do pieczenia. Wykłądamy ciasto i układamy na nim, wymieszane z cynamonem owoce. Wkłądamy do nagrzanego do 170* piekarnika. Piekłam z termoobiegiem pół godziny, następnie przez 20 minut grzanie opcja dół. Smacznego.