Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, wilgotne ciasto ze świeżymi truskawkami i do tego pyszna kawa...to zawsze smakuje ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę, wlać maślankę i zmiksować. W drugiej misce wymieszać ze sobą mąkę z cukrem i sodą oczyszczoną i przesypać do zmiksowanych białek, szybko za pomocą miksera połączyć wszystkie składniki. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć 1/3 ciasta i powtykać część plasterków umytych owoców.
Następnie przełożyć resztę ciasta i na wierzchu ułożyć pozostałe owoce.
Piec w temp.180 stopni przez ok. 40 min. Smacznego!