Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, wilgotne ciasto ze świeżymi truskawkami i do tego pyszna kawa...to zawsze smakuje ;)
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14621
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14621
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę, wlać maślankę i zmiksować. W drugiej misce wymieszać ze sobą mąkę z cukrem i sodą oczyszczoną i przesypać do zmiksowanych białek, szybko za pomocą miksera połączyć wszystkie składniki. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć 1/3 ciasta i powtykać część plasterków umytych owoców.
Następnie przełożyć resztę ciasta i na wierzchu ułożyć pozostałe owoce.
Piec w temp.180 stopni przez ok. 40 min. Smacznego!