Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, wilgotne ciasto ze świeżymi truskawkami i do tego pyszna kawa...to zawsze smakuje ;)
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 438
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 496
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10063
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9913
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 438
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 496
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10063
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9913
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę, wlać maślankę i zmiksować. W drugiej misce wymieszać ze sobą mąkę z cukrem i sodą oczyszczoną i przesypać do zmiksowanych białek, szybko za pomocą miksera połączyć wszystkie składniki. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć 1/3 ciasta i powtykać część plasterków umytych owoców.
Następnie przełożyć resztę ciasta i na wierzchu ułożyć pozostałe owoce.
Piec w temp.180 stopni przez ok. 40 min. Smacznego!