Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, wilgotne ciasto ze świeżymi truskawkami i do tego pyszna kawa...to zawsze smakuje ;)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 198
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 282
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 198
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 282
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę, wlać maślankę i zmiksować. W drugiej misce wymieszać ze sobą mąkę z cukrem i sodą oczyszczoną i przesypać do zmiksowanych białek, szybko za pomocą miksera połączyć wszystkie składniki. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć 1/3 ciasta i powtykać część plasterków umytych owoców.
Następnie przełożyć resztę ciasta i na wierzchu ułożyć pozostałe owoce.
Piec w temp.180 stopni przez ok. 40 min. Smacznego!