Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, wilgotne ciasto ze świeżymi truskawkami i do tego pyszna kawa...to zawsze smakuje ;)
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1006
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 363
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1006
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 363
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę, wlać maślankę i zmiksować. W drugiej misce wymieszać ze sobą mąkę z cukrem i sodą oczyszczoną i przesypać do zmiksowanych białek, szybko za pomocą miksera połączyć wszystkie składniki. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć 1/3 ciasta i powtykać część plasterków umytych owoców.
Następnie przełożyć resztę ciasta i na wierzchu ułożyć pozostałe owoce.
Piec w temp.180 stopni przez ok. 40 min. Smacznego!