Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo masło orzechowe mnie nie przekonuje ale już jako składnik ciasta jak najbardziej zwłaszcza jako słodka polewa. Ciasto zasmakowało nawet mojemu wybrednemu synusiowi, więc chyba warto wypróbować.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 114
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 213
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1927
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 114
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 213
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1927
Składniki
Wykonanie: 1.Przesianą mąkę i proszek do pieczenia zmieszać i dodać sól. 2.Rozpuścić czekoladę w tzw. kąpieli wodnej i odstawić do wystudzenia. 3.W dużej misce utrzeć masło z cukrem i olejkiem waniliowym na bladożółtą masę. 4.Dodawać po jednym żółtku dokładnie miksując po każdym. 5.Zmniejsz obroty miksera i dodawaj stopniowo rozpuszczoną czekoladę i masło orzechowe, 6.Następnie dodaj suche składniki na zmianę z mlekiem. 7.W dużej misce ubij białka na sztywną pianę i połącz z ciastem przy użyciu łopatki lub na bardzo wolnych obrotach miksera. 8.Przełóż ciasto do formy i piec w temp. 160°C około godziny lub do tzw. suchego patyczka. 9.Pozostaw ciasto na 10 minut w tortownicy, po czym wyjmij na metalową kratkę do całkowitego wystudzenia. 10.Wszystkie składniki polewy zmiksuj na gładką masę. 11.Rozprowadź polewę po wierzchu i bokach ciasta.