Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie cię orzeźwi. Jest bardzo proste w przygotowaniu, kolorowe i pyszne. Będzie świetnym podwieczorkiem, nie tylko dla dzieci, ale i dla dorosłych.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3286
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1288
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1803
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 584
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3286
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1288
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1803
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 584
Składniki
Zacznij od zrobienia galaretek. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej, żeby mieć pewność, że wszystko dobrze stężeje. Najlepiej wybierz galaretki w trzech różnych smakach i kolorach, np. agrestową, truskawkową i cytrynową. Przygotuj je w trzech osobnych miseczkach. Pamiętaj, by dodać nieco mniej wody, niż jest w przepisie na opakowaniu.
Kiedy galaretki dobrze stężeją pokrój je w kostkę. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie i pozostaw do wystudzenia. Do miski włóż jogurt, mascarpone, wystudzoną żelatynę oraz cukier, wszystko dokładnie zmiksuj.
Przygotuj naczynie, w którym chcesz zrobić ciasto – forma lub duża miska. Możesz wybrać również mniejsze pucharki. Połącz jogurtową maskę z galaretkami, a następnie przelej do wybranego pojemnika. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.