Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie cię orzeźwi. Jest bardzo proste w przygotowaniu, kolorowe i pyszne. Będzie świetnym podwieczorkiem, nie tylko dla dzieci, ale i dla dorosłych.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 160
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2167
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 160
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2167
Składniki
Zacznij od zrobienia galaretek. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej, żeby mieć pewność, że wszystko dobrze stężeje. Najlepiej wybierz galaretki w trzech różnych smakach i kolorach, np. agrestową, truskawkową i cytrynową. Przygotuj je w trzech osobnych miseczkach. Pamiętaj, by dodać nieco mniej wody, niż jest w przepisie na opakowaniu.
Kiedy galaretki dobrze stężeją pokrój je w kostkę. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie i pozostaw do wystudzenia. Do miski włóż jogurt, mascarpone, wystudzoną żelatynę oraz cukier, wszystko dokładnie zmiksuj.
Przygotuj naczynie, w którym chcesz zrobić ciasto – forma lub duża miska. Możesz wybrać również mniejsze pucharki. Połącz jogurtową maskę z galaretkami, a następnie przelej do wybranego pojemnika. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.