Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie cię orzeźwi. Jest bardzo proste w przygotowaniu, kolorowe i pyszne. Będzie świetnym podwieczorkiem, nie tylko dla dzieci, ale i dla dorosłych.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Zacznij od zrobienia galaretek. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej, żeby mieć pewność, że wszystko dobrze stężeje. Najlepiej wybierz galaretki w trzech różnych smakach i kolorach, np. agrestową, truskawkową i cytrynową. Przygotuj je w trzech osobnych miseczkach. Pamiętaj, by dodać nieco mniej wody, niż jest w przepisie na opakowaniu.
Kiedy galaretki dobrze stężeją pokrój je w kostkę. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie i pozostaw do wystudzenia. Do miski włóż jogurt, mascarpone, wystudzoną żelatynę oraz cukier, wszystko dokładnie zmiksuj.
Przygotuj naczynie, w którym chcesz zrobić ciasto – forma lub duża miska. Możesz wybrać również mniejsze pucharki. Połącz jogurtową maskę z galaretkami, a następnie przelej do wybranego pojemnika. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.