Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, które znakomicie komponuje się z kubkiem ciepłej herbaty. Przygotowanie niedzielnego wypieku nie zajmie ci wiele czasu. Wystarczy, że zmiksujesz ze sobą wszystkie składniki, włożysz do piekarnika i gotowe. Składniki, które podaliśmy w przepisie, są tanie i bez problemu znajdziesz je w każdym sklepie.
Tortownica o średnicy 24cm
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1548
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 672
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1548
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 693
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 672
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 265
Składniki
Do dużej miski wybij jajka, wsyp cukier i całość miksuj do uzyskania puszystej masy.
Nie przestając miksować, dodaj jogurt grecki, następnie olej.
Gdy składniki się połączą wsyp otartą skórkę z cytryny, proszek do pieczenia i mąkę. Całość mieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki do uzyskania jednolitej konsystencji.
Gotowe ciasto przelej do natłuszczonej masłem okrągłej formy.
Piecz w 180 stopniach przez 30 minut. Podawaj posypane cukrem pudrem.