Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto orzechowe z bitą śmietaną idealne na różne okazje.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 118
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2708
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 532
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5711
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 118
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2708
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 532
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5711
Składniki
Jajko ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej, mleko a następnie mąkę przesianą z proszkiem i zmielone orzechy włoskie. Ciasto wylej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 x35 i piecz około 35 minut w temperaturze 180st.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem dodaj śmietan-fix, wyłóż na wystudzone ciasto orzechowe. Orzechy włoskie posiekaj i upraż na suchej patelni posyp wierzch ciasta. Ciasto przechowuj w lodówce.