Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto orzechowe z bitą śmietaną idealne na różne okazje.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1026
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 946
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12821
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1026
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 946
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12821
Składniki
Jajko ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej, mleko a następnie mąkę przesianą z proszkiem i zmielone orzechy włoskie. Ciasto wylej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 x35 i piecz około 35 minut w temperaturze 180st.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem dodaj śmietan-fix, wyłóż na wystudzone ciasto orzechowe. Orzechy włoskie posiekaj i upraż na suchej patelni posyp wierzch ciasta. Ciasto przechowuj w lodówce.