Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto orzechowe z bitą śmietaną idealne na różne okazje.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5836
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5836
Składniki
Jajko ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej, mleko a następnie mąkę przesianą z proszkiem i zmielone orzechy włoskie. Ciasto wylej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 x35 i piecz około 35 minut w temperaturze 180st.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem dodaj śmietan-fix, wyłóż na wystudzone ciasto orzechowe. Orzechy włoskie posiekaj i upraż na suchej patelni posyp wierzch ciasta. Ciasto przechowuj w lodówce.