Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto orzechowe z bitą śmietaną idealne na różne okazje.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1787
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1549
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1526
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1914
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1787
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1549
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1526
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1914
Składniki
Jajko ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej, mleko a następnie mąkę przesianą z proszkiem i zmielone orzechy włoskie. Ciasto wylej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 x35 i piecz około 35 minut w temperaturze 180st.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem dodaj śmietan-fix, wyłóż na wystudzone ciasto orzechowe. Orzechy włoskie posiekaj i upraż na suchej patelni posyp wierzch ciasta. Ciasto przechowuj w lodówce.