Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, odświętne ciasto. Wyraźnie w nim widać cząstki orzechów i w środku ciemniejszą warstwę . A wykonanie raczej proste i szybkie. Serdecznie polecam.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 108
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 210
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1847
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 108
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 210
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1847
Składniki
W miseczce ręcznie połączyć ze sobą składniki kruszonki. Odstawić na bok. Do drugiej miski wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać jajka, ekstrakt waniliowy, cukier i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Połowę ciasta przełożyć do foremki, którą należy zaopatrzyć w papier do pieczenia. Foremka o wymiarach 24x24 cm. Na wyłożone ciasto pokruszyć połowę kruszonki. Na to resztę ciasta nałożyć łyżką. Na wierzch pozostałą część kruszonki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez 45-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.