Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które dzisiaj polecam jest ciastem smacznym, wilgotnym, kuszącym no i bardzo sytym. Marchewka spowodowała że ciasto jest wilgotne, a dodatek cynamonu wzbogacił smak ciasta dodając mu pikanterii. Podczas pieczenia zapach roznosi się po całym mieszkaniu.
blaszka, miska, mikser, drewniana łyżka, szypułka, łyżka , garnek,
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 269
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 223
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 48
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Oddzielić żółtka od białek, utrzeć z cukrem pudrem i cukrem z cynamonem na gładką, puszystą masę. Do masy dodać obraną, startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, mielone orzechy laskowe, cynamon, bułkę tartą i na koniec ubite na sztywno ze szczyptą soli białka. Całość wymieszać do połączenia składników. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą średniej wielkości blaszki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 50 - 60 minut. W czasie gdy ciasto się piecze przygotować masę śmietanową; Śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodając pod koniec ubijania śmietan fixy. Po upieczeniu i wystudzeniu na cieście rozłożyć masę śmietanową, wierzch oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Udekorować orzechami laskowymi.
Do masy dodać obraną, startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, mielone orzechy laskowe, cynamon, bułkę tartą.
Na koniec dodać ubite na sztywno ze szczyptą soli białka.
Całość wymieszać do połączenia składników.
Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą średniej wielkości blaszki.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 50 - 60 minut. W czasie gdy ciasto się piecze przygotować masę śmietanową;
Śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodając pod koniec ubijania śmietan fixy.
Po upieczeniu i wystudzeniu na cieście rozłożyć masę śmietanową,
Wierzch oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.