Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne, orzechowe ciasto z nutą ogórka.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 819
Polecam.
Odsłon: 1040
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 120
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 819
Polecam.
Odsłon: 1040
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 120
Składniki
Łączymy suche składniki, czyli mieszamy w misce: mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i orzechy.
Następnie do suchych składników dodajemy olej i jajka. Mieszamy.
Na końcu do ciasta dodajemy tartego ogórka. Dokładnie, ale delikatnie łączymy go z ciastem.
Ciasto wylewamy na średnią blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie kwadratowa około 20x20cm).
Tak przygotowane ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170'C przez około 35-40 minut.
Ciasto po upieczeniu studzimy na kratce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-)
;-D