Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1005
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 45
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1351
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 437
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6252
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1005
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 45
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1351
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 437
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6252
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 3/4 szklanki cukru. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę, mak, proszek do pieczenia wymieszać razem i połączyć z pianą. Najlepiej użyć szpatułki. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy. Pieczenie - 200 stopni - 20 min. Wystudzić ciasto. 1/2 litra mleka zagotować z masłem i cukrem. Gotujące się mleko zalać mlekiem - 1/2 szklanki - z wymieszaną mąką pszenną i ziemniaczaną. Mieszać i chwile pogotować, aż masa zgęstnieje. Masę mleczną wylać na ciasto. Może być gorąca. Na wierzchu poukładać herbatniki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i mleka. Ciepłą czekoladę wylać na herbatniki tworząc esy floresy. Schłodzić. Smacznego