Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8917
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21898
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 547
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8917
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21898
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 547
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 3/4 szklanki cukru. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę, mak, proszek do pieczenia wymieszać razem i połączyć z pianą. Najlepiej użyć szpatułki. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem tortownicy. Pieczenie - 200 stopni - 20 min. Wystudzić ciasto. 1/2 litra mleka zagotować z masłem i cukrem. Gotujące się mleko zalać mlekiem - 1/2 szklanki - z wymieszaną mąką pszenną i ziemniaczaną. Mieszać i chwile pogotować, aż masa zgęstnieje. Masę mleczną wylać na ciasto. Może być gorąca. Na wierzchu poukładać herbatniki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i mleka. Ciepłą czekoladę wylać na herbatniki tworząc esy floresy. Schłodzić. Smacznego