Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z bezową wkładką i smacznym kremem.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 199
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 545
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 199
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 545
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą, dodajemy na końcu wiśnie i rodzynki według uznania. Pozostawiamy ciasto na 3 dni. Następnie wykładamy do dwóch foremek o wymiarze 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Zimne ponczujemy.
Wkładka: Białka ubijamy z cukrem, wsypujemy wiórki koksowe i mak. Pieczemy do 40 minut.
Krem: Na mleku z cukrem gotujemy grysik. Studzimy go i ucieramy z cukrem pudrem, masłem z sokiem i olejkiem. Przełożenie ciasta: Ciasto- powidło- krem- wkładka- krem- ciasto- dekorujemy polewą