Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z bezową wkładką i smacznym kremem.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37388
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 113
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37388
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 113
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą, dodajemy na końcu wiśnie i rodzynki według uznania. Pozostawiamy ciasto na 3 dni. Następnie wykładamy do dwóch foremek o wymiarze 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Zimne ponczujemy.
Wkładka: Białka ubijamy z cukrem, wsypujemy wiórki koksowe i mak. Pieczemy do 40 minut.
Krem: Na mleku z cukrem gotujemy grysik. Studzimy go i ucieramy z cukrem pudrem, masłem z sokiem i olejkiem. Przełożenie ciasta: Ciasto- powidło- krem- wkładka- krem- ciasto- dekorujemy polewą