Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 62
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 518
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 62
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 518
Składniki
wykonanie ciasta makowo-kokosowego Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy dwa placki- przez ok. 30 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. wykonanie masy; Z mleka odlewamy 3/4 szklanki. Resztę doprowadzamy do wrzenia razem z cukrem i cukrami wanilinowymi. Odłożone mleko mieszamy z żółtkami, budyniem oraz mąkami, tak długo by nie było grudek. Wylewamy na gotujące się mleko – chwilę gotujemy, stale mieszając, do zgęstnienia. Odkładamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimny budyń. Na wierzch ukłądamy biszkopty, nasączone rumem i wylewamy polewę czekoladową.