Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto czekoladowe z serem waniliowym i borówkami. Szybkie, łatwe do upieczenia, zawsze się udaje.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 426
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3959
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3868
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 426
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3959
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3868
Składniki
Formę kwadratową o wymiarach 20 lub 22 cm wykładamy papierem do pieczenia na dnie i po bokach. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 °C (góra-dół bez termoobiegu). Potrzebny nam będzie jeden worek cukierniczy lub woreczek foliowy. Wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową.
Najpierw przygotowujemy ser. Przekładamy go razem z pozostałymi składnikami do miski, lekko rozdrabniamy widelcem i ubijamy na gładką masę blenderem. Przekładamy do worka cukierniczego. Odkładamy na bok.
Ubijamy ciasto. Do misy miksera wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, cukier i cukier wanilinowy. Ubijamy masę 3-4 minuty, aż zbieleje i trochę się napuszy. Do tak ubitej masy wlewamy olej i mleko. Krótko mieszamy. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Łączymy składniki ciasta na najniższych obrotach miksera, tylko do ich wymieszania.
Przelewamy ciasto do formy. Układamy na nim borówki.
Odcinamy końcówkę worka i wyciskamy kratkę z sera na cieście.
Tak przygotowany placek wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 min (do suchego patyczka). Gotowe ciasto odstawiamy do przestudzenia. Lekko ciepłe możemy posypać cukrem pudrem.
Wyśmienite ciasto czekoladowe z serem i borówkami gotowe!