Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w smaku ciasto z całych pomarańczy. Jest niezwykle proste w przygotowaniu, wymaga jedynie zblendowania wszystkich składników, przełożenia ich do formy i upieczenia. Ciasto pomarańczowe jest kremowe, wilgotne i niezwykle aromatyczne. Świetnie sprawdzi się w okresie zimowym, właśnie wtedy owoce pomarańczy są najsłodsze.
Tortownica o średnicy 26 cm
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Pomarańcze dokładnie umyj. Następnie umieść je na 10 minut w gotującej się wodzie.
Po tym czasie wyjmij je z wrzątku, osusz i pozbądź się końcówek. Pomarańcze pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj (wraz ze skórką) na gładką masę.
Do zmiksowanych pomarańczy dodaj resztę składników i ponownie zblenduj.
Gotową masę wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 1 godzinę w 180 stopniach Celsjusza.
Po wyjęciu odstaw do wystudzenia, następnie wierzch posyp cukrem pudrem.