Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w smaku ciasto z całych pomarańczy. Jest niezwykle proste w przygotowaniu, wymaga jedynie zblendowania wszystkich składników, przełożenia ich do formy i upieczenia. Ciasto pomarańczowe jest kremowe, wilgotne i niezwykle aromatyczne. Świetnie sprawdzi się w okresie zimowym, właśnie wtedy owoce pomarańczy są najsłodsze.
Tortownica o średnicy 26 cm
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5708
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9522
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 255
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 806
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5708
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9522
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 255
Składniki
Pomarańcze dokładnie umyj. Następnie umieść je na 10 minut w gotującej się wodzie.
Po tym czasie wyjmij je z wrzątku, osusz i pozbądź się końcówek. Pomarańcze pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj (wraz ze skórką) na gładką masę.
Do zmiksowanych pomarańczy dodaj resztę składników i ponownie zblenduj.
Gotową masę wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 1 godzinę w 180 stopniach Celsjusza.
Po wyjęciu odstaw do wystudzenia, następnie wierzch posyp cukrem pudrem.