Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w smaku ciasto z całych pomarańczy. Jest niezwykle proste w przygotowaniu, wymaga jedynie zblendowania wszystkich składników, przełożenia ich do formy i upieczenia. Ciasto pomarańczowe jest kremowe, wilgotne i niezwykle aromatyczne. Świetnie sprawdzi się w okresie zimowym, właśnie wtedy owoce pomarańczy są najsłodsze.
Tortownica o średnicy 26 cm
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Pomarańcze dokładnie umyj. Następnie umieść je na 10 minut w gotującej się wodzie.
Po tym czasie wyjmij je z wrzątku, osusz i pozbądź się końcówek. Pomarańcze pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj (wraz ze skórką) na gładką masę.
Do zmiksowanych pomarańczy dodaj resztę składników i ponownie zblenduj.
Gotową masę wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 1 godzinę w 180 stopniach Celsjusza.
Po wyjęciu odstaw do wystudzenia, następnie wierzch posyp cukrem pudrem.