Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne w smaku ciasto z całych pomarańczy. Jest niezwykle proste w przygotowaniu, wymaga jedynie zblendowania wszystkich składników, przełożenia ich do formy i upieczenia. Ciasto pomarańczowe jest kremowe, wilgotne i niezwykle aromatyczne. Świetnie sprawdzi się w okresie zimowym, właśnie wtedy owoce pomarańczy są najsłodsze.
Tortownica o średnicy 26 cm
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19841
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242824
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19841
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242824
Składniki
Pomarańcze dokładnie umyj. Następnie umieść je na 10 minut w gotującej się wodzie.
Po tym czasie wyjmij je z wrzątku, osusz i pozbądź się końcówek. Pomarańcze pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj (wraz ze skórką) na gładką masę.
Do zmiksowanych pomarańczy dodaj resztę składników i ponownie zblenduj.
Gotową masę wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 1 godzinę w 180 stopniach Celsjusza.
Po wyjęciu odstaw do wystudzenia, następnie wierzch posyp cukrem pudrem.