Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytrusowych wypieków ciąg dalszy. Kolej na ciasto z pomarańczą w roli głównej, lekkie i aromatyczne a przy tym wilgotne dzięki nasączeniu sokiem pomarańczowym.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4137
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 602
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17294
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3199
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 180
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4137
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 602
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17294
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3199
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 180
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem wanilinowym i skórką otartą z pomarańczy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo jajka, miksując na średnich obrotach. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, po czym wsypujemy do utartej uprzednio masy i mieszamy dokładnie szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach. Przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką/mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 175°C przez ok. 50 min.
Podczas gdy ciasto się piecze wyciskamy sok z pomarańczy, tak żeby uzyskać ok. szklankę płynu. Po upieczeniu nakłuwamy gęsto ciasto drewnianym patyczkiem do szaszłyków, a następnie polewamy jeszcze gorące sokiem. Pozostawiamy do wchłonięcia a następnie wyciągamy ciasto z formy.
Przed podaniem polewamy lukrem, polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)