Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brytyjskie ciasto tak lubiane do popołudniowej herbaty, jest klasą samą w sobie. W tym przepisie kokos, skórka pomarańczowa, marchewki dają fajną teksturę i sprawiają że ciasto cudnie pachnie, wyśmienicie smakuje oraz jest wyjątkowo wilgotne.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44689
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182170
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 293
Składniki
Marchewkę mieszamy razem ze skórką pomarańczową, kokosem i gałką muszkatołową.
Masło z cukrem ucieramy na puch.
Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając.
Kiedy skończą się jajka do masy dodajemy po jednej łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, również nie przerywając ucierania.
Na końcu dodajemy marchewkę z kokosem i pomarańczą.
Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na małą tortownicę (o szerokości 20 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 175'C i pieczemy przez około 1h i 30 minut.
Ciasto po upieczeniu studzimy na kratce.
Biały ser ucieramy z cukrem pudrem i wodą.
Tak przygotowanym lukrem oblewamy ciasto.
Na wierzch ciasta nakładamy skórkę pomarańczową. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d