Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brytyjskie ciasto tak lubiane do popołudniowej herbaty, jest klasą samą w sobie. W tym przepisie kokos, skórka pomarańczowa, marchewki dają fajną teksturę i sprawiają że ciasto cudnie pachnie, wyśmienicie smakuje oraz jest wyjątkowo wilgotne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4147
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5484
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4147
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5484
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Składniki
Marchewkę mieszamy razem ze skórką pomarańczową, kokosem i gałką muszkatołową.
Masło z cukrem ucieramy na puch.
Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając.
Kiedy skończą się jajka do masy dodajemy po jednej łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, również nie przerywając ucierania.
Na końcu dodajemy marchewkę z kokosem i pomarańczą.
Wszystko dokładnie mieszamy i wylewamy na małą tortownicę (o szerokości 20 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 175'C i pieczemy przez około 1h i 30 minut.
Ciasto po upieczeniu studzimy na kratce.
Biały ser ucieramy z cukrem pudrem i wodą.
Tak przygotowanym lukrem oblewamy ciasto.
Na wierzch ciasta nakładamy skórkę pomarańczową. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d