Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste , wilgotne i lekko kwaskowe ciasto z czarną porzeczką i agrestem posypane kruszonką. Idealne do popołudniowej kawki i nie tylko najlepiej smakuje z owocami sezonowymi.
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21449
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 51
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 123
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21449
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 51
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 123
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Jajka ubij ze szczyptą soli dodaj cukier, cukier waniliowy, olej, mleko oraz sok z cytryny i mąkę z proszkiem i sodą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Czarną porzeczkę i agrest obierz z szypułek, wypłukaj i osusz. Blachę o wymiarach 36x 15 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto, ułóż agrest i porzeczki.Wierzch posyp kruszonką.Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.