Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste , wilgotne i lekko kwaskowe ciasto z czarną porzeczką i agrestem posypane kruszonką. Idealne do popołudniowej kawki i nie tylko najlepiej smakuje z owocami sezonowymi.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 359
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15172
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3097
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 359
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15172
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3097
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Jajka ubij ze szczyptą soli dodaj cukier, cukier waniliowy, olej, mleko oraz sok z cytryny i mąkę z proszkiem i sodą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Czarną porzeczkę i agrest obierz z szypułek, wypłukaj i osusz. Blachę o wymiarach 36x 15 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto, ułóż agrest i porzeczki.Wierzch posyp kruszonką.Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.