Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 14
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 374
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 504
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1134
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 14
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 374
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 504
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1134
Składniki
1. na biszkopt oddzielić żółtka, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, chwilę jeszcze ubijać, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, przełozyć na blaszkę, piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180st, wystudzić, 2. dzem przełozyć do miski, wsypać galaretki, zalać 2 szkl wrzątki, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia galaretek, odstawić do stężenia, 3. mąki i cukier wymieszać, rozprowadzić w szklance mleka, drugą szklankę zagotować, do gotującego mleka wlać rozprowadzone mąki, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć tłuszcz, dodawać po łyżce zimny budyń, dodać wanilię i sok cytrynowy, 4. na patelnie włożyć masło, dodać cukier i wiórki kokosowe, podsmażyć na rumiano, wystudzić, 5. biszkopt przekroić, na dolną częśc wyłozyć tężejącą galaretkę, na galaretkę wyłozyć krem (odłożyć 2 łyżki kremu), na krem położyć drugą część ciasta, wierzch posmarować odłożonym kremem, posypać wiórkami, odstawić do lodówki na kilka godzin, smacznego