Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 210
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 921
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4017
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20092
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 210
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 921
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4017
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20092
Składniki
1. na biszkopt oddzielić żółtka, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, chwilę jeszcze ubijać, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, przełozyć na blaszkę, piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180st, wystudzić, 2. dzem przełozyć do miski, wsypać galaretki, zalać 2 szkl wrzątki, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia galaretek, odstawić do stężenia, 3. mąki i cukier wymieszać, rozprowadzić w szklance mleka, drugą szklankę zagotować, do gotującego mleka wlać rozprowadzone mąki, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć tłuszcz, dodawać po łyżce zimny budyń, dodać wanilię i sok cytrynowy, 4. na patelnie włożyć masło, dodać cukier i wiórki kokosowe, podsmażyć na rumiano, wystudzić, 5. biszkopt przekroić, na dolną częśc wyłozyć tężejącą galaretkę, na galaretkę wyłozyć krem (odłożyć 2 łyżki kremu), na krem położyć drugą część ciasta, wierzch posmarować odłożonym kremem, posypać wiórkami, odstawić do lodówki na kilka godzin, smacznego