Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 218
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 742
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3586
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 218
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 742
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3586
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
1. na biszkopt oddzielić żółtka, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, chwilę jeszcze ubijać, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, przełozyć na blaszkę, piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 180st, wystudzić, 2. dzem przełozyć do miski, wsypać galaretki, zalać 2 szkl wrzątki, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia galaretek, odstawić do stężenia, 3. mąki i cukier wymieszać, rozprowadzić w szklance mleka, drugą szklankę zagotować, do gotującego mleka wlać rozprowadzone mąki, ugotować budyń, wystudzić, utrzeć tłuszcz, dodawać po łyżce zimny budyń, dodać wanilię i sok cytrynowy, 4. na patelnie włożyć masło, dodać cukier i wiórki kokosowe, podsmażyć na rumiano, wystudzić, 5. biszkopt przekroić, na dolną częśc wyłozyć tężejącą galaretkę, na galaretkę wyłozyć krem (odłożyć 2 łyżki kremu), na krem położyć drugą część ciasta, wierzch posmarować odłożonym kremem, posypać wiórkami, odstawić do lodówki na kilka godzin, smacznego