Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste i szybkie Rafaello bez pieczenia to idealny deser dla każdego, kto ceni sobie łatwe przepisy i nie chce spędzać w kuchni wielu godzin. Idealnie sprawdzą się jako słodka przekąska na imprezę, lub dodatek do popołudniowej kawy z przyjaciółmi. Z łatwością przygotujesz je w zaledwie kilka minut, a ich smak z pewnością zachwyci każdego.
Wymiary: 28 x 24 cm
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4126
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29440
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 181
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18889
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 803
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4126
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29440
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 181
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18889
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 803
Składniki
Żelatynę namocz w 3 łyżkach zimnej wody i odstaw na kilka minut do napęcznienia.
Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem i sokiem z cytryny aż uzyskasz gładką masę. Wiórki kokosowe i mleko kokosowe dodaj do masy serowej i wszystko wymieszaj.
Żelatynę rozpuść delikatnie, np. w kąpieli wodnej lub przez krótkie podgrzanie, a następnie przestudź.
Połącz rozpuszczoną żelatynę z masą kokosową, najlepiej dodając najpierw odrobinę masy do żelatyny, a potem ponownie całość wymieszać w misce.
Na końcu dodaj ubitą na sztywno śmietankę kremówkę i delikatnie wymieszaj szpatułką, aby krem był lekki i puszysty.
Blachę o wymiarach około 28 x 24 cm wyłóż herbatnikami. Rozsmaruj 1/3 kremu, a potem ponownie ułóż herbatniki. Powtarzaj tak aż składniki się skończą. Całość posyp obficie wiórkami kokosowymi. Ciasto rafaello bez pieczenia umieść w lodówce i schłodź przez minimum 2-3 godziny.