Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnie się prezentuje i wspaniale smakuje.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Mąkę przesiać. Oddzielić żółtka od białek. Do miski dodać margarynę i posiekać ją w drobną kostkę. Następnie dodać żółtka i 4 łyżki cukru. Ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce przez pół godziny.
Dwie trzecie ciasta rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Resztę ciasta schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać i zetrzeć na wiórki. Białka ubić,dodać kisiel i jeszcze chwilę ubijać. Można dodać cukru.
Na warstwę ciasta wyłożyć jabłka, następnie ubite białka z kisielem. Resztę ciasta odrywać po kawałku i układać na pianie.
Ciasto piec około 50 minut w temp.180 stopni. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.