Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnie się prezentuje i wspaniale smakuje.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 193
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 193
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Składniki
Mąkę przesiać. Oddzielić żółtka od białek. Do miski dodać margarynę i posiekać ją w drobną kostkę. Następnie dodać żółtka i 4 łyżki cukru. Ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce przez pół godziny.
Dwie trzecie ciasta rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Resztę ciasta schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać i zetrzeć na wiórki. Białka ubić,dodać kisiel i jeszcze chwilę ubijać. Można dodać cukru.
Na warstwę ciasta wyłożyć jabłka, następnie ubite białka z kisielem. Resztę ciasta odrywać po kawałku i układać na pianie.
Ciasto piec około 50 minut w temp.180 stopni. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.