Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ładnie się prezentuje i wspaniale smakuje.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Składniki
Mąkę przesiać. Oddzielić żółtka od białek. Do miski dodać margarynę i posiekać ją w drobną kostkę. Następnie dodać żółtka i 4 łyżki cukru. Ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce przez pół godziny.
Dwie trzecie ciasta rozwałkować i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Resztę ciasta schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać i zetrzeć na wiórki. Białka ubić,dodać kisiel i jeszcze chwilę ubijać. Można dodać cukru.
Na warstwę ciasta wyłożyć jabłka, następnie ubite białka z kisielem. Resztę ciasta odrywać po kawałku i układać na pianie.
Ciasto piec około 50 minut w temp.180 stopni. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.