Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w smaku przypomina sernik choć z sernikiem nie ma nic wspólnego. Ale jest pyszne.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 166
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 185
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 166
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 185
Składniki
Do miski wbić jajka, wsypać oba cukry i ubijać mikserem do białości. Dodać jogurt, wymieszać, wlać olej i dalej chwilę ubijać a potem przesiać do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Następnie dodać zimny i sypki ryż i już łyżką wymieszać ciasto z ryżem. Jabłka umyć, obrać i pokroić w sporą kostkę, dodać do ciasta i wymieszać. Wszystko przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 45-50 minut. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.