Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto salceson z jabłkami to kultowy deser z dawnych lat. Jest niezwykle prosty i szybki do zrobienia. Doskonale sprawdzi się jako słodki poczęstunek dla gości i domowników.
Tortownica o średnicy 24-26 cm
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 944
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4072
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 83
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 8070
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 956
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 944
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4072
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 83
Zapiekanka z makaronu spaghetti z dużą ilością sera i wędzonej szynki to dani...
Odsłon: 8070
Włoskie kluseczki ziemniaczane z dynią i pesto z suszonych pomidorów, zapieka...
Odsłon: 956
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, kakao i cynamon.
Jajka wbijamy w całości do miski. Dodajemy cukier. Składniki ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy olej z jogurtem naturalnym. Wszystko razem miksujemy do połączenia składników.
Do mokrych składników dodajemy stopniowo suche składniki. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy.
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Orzechy rozbijamy na mniejsze kawałki. Oba składniki dodajemy do ciasta. Wszystko razem mieszamy.
Tortownicę o średnicy 24-26 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Surowe ciasto przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut (do suchego patyczka).