Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami oraz masą budyniową.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4498
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 28
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 59
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4498
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 28
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 59
Składniki
1. Trzy szklanki mleka gotujemy a w jednej szklance mleka rozrabiamy trzy budynie z sześcioma łyżkami cukru. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje, studzimy. 2. Margarynę ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy ostudzony budyń.
3. Na dnie tortownicy układamy herbatniki namoczone w mleku.
4. Ciastka smarujemy cienko 1/3 masy kajmakowej. 5. Posypujemy połową ryżu preparowanego.
6. Następnie wykładamy połowę masy budyniowej.
7. Ponownie układamy herbatniki namoczone w mleku, 1/3 masy kajmakowej, ryż i drugą połowę masy budyniowej. 8. Przykrywamy ostatnią warstwą ciastek i smarujemy pozostałą masą kajmakową.
9. Śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier oraz mascarpone . 10. Masą wykładamy na wierzch ciasta i posypujemy startą czekoladą.
11. Ciasto chłodzimy w lodówce 2 godziny. 12. Smacznego.