Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto z różnymi warstwami o różnych smakach
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 6
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 25
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 6
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 25
Składniki
Ciasto: Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka i kakao zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Dwie pieczemy bez dodatków, a na jedną wykładamy powidło i pianę.
Piana: Z białek ubijamy pianę na sztywno, pod koniec dodajemy cukier. Orzechy siekamy lub dajemy mielone i waz z kokosem mieszamy z pianą. Pianę wykładamy na ciasto. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa: W gorącym mleku rozpuszczamy batonik. Margarynę ucieramy na puch z cukrem pudrem i wódką, pod koniec dodajemy chłodny batonik.
Masa śmietanowa: Śnieżki przygotowujemy jak napisane na opakowaniu. Pod koniec dodajemy cukier puder i letnią żelatynę rozpuszczoną we wrzątku. Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu napisane. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia, po czym kroimy w kawałki i mieszamy ze śnieżką. Przełożenie ciasta: Ciasto z dodatkami- masa-ciasto- masa śmietanowa- ciasto-polewa