Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i słodkie ciasto :) Lubię takie modyfikacje ciast i wszelakich mas polecam Wam taką próbkę !Na imprezkę karnwałową w sam raz!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 157
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 157
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Masa: Margarynę ucieramy i wlewamy mleko, miksujemy. Pomarańcze obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z masą. Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut w formie 25/36. Ciasto białe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy mąkę i miksujemy. Dodajemy olej i ocet. Mieszamy.
Ciasto z kakao: Żółtka i jajo ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę proszek do pieczenia i olej. Ciasto białe i ciasto z kakao układamy naprzemiennie na blaszce kupkami. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Przełożenie: Biszkopt kakaowy- masa- wkładka- biszkopt kakaowy