Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekładanie ciasto, które zrobimy bardzo szybko i prosto, nie wymaga dużego wysiłku. Ciasto jest bardzo smaczne, na bazie śmietany z brzoskwiniami. Udekorowane płatkami migdałowi, wygląda pysznie z pewnością podane na imprezy, zachwyci każdego gościa.
Polecam.
Odsłon: 1038
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 812
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 1038
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 812
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 113
Składniki
1. Białka ubijamy mikserem z cukrem, solą oraz octem. 2. Mąki mieszamy z makiem i mieszając łyżką łączymy z ubitymi białkami. Masę dzielimy na połowę i wylewamy do dwóch form. Pieczemy 20 minut w 180°C.
3. Galaretki rozpuszczamy w 1 ½ szk. gorącej wody, studzimy. 4. Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy schłodzone galaretki. 5. Brzoskwinie kroimy w kostkę i łączymy z masą, delikatnie mieszając łyżką.
6. Masę wylewamy na ciasto makowe i przykrywamy drugim ciastem z makiem.
7. Wierch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy płatkami migdałowymi. 8. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
9. Ciasto gotowe. 10. Smacznego