Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekładanie ciasto, które zrobimy bardzo szybko i prosto, nie wymaga dużego wysiłku. Ciasto jest bardzo smaczne, na bazie śmietany z brzoskwiniami. Udekorowane płatkami migdałowi, wygląda pysznie z pewnością podane na imprezy, zachwyci każdego gościa.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5360
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5360
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Składniki
1. Białka ubijamy mikserem z cukrem, solą oraz octem. 2. Mąki mieszamy z makiem i mieszając łyżką łączymy z ubitymi białkami. Masę dzielimy na połowę i wylewamy do dwóch form. Pieczemy 20 minut w 180°C.
3. Galaretki rozpuszczamy w 1 ½ szk. gorącej wody, studzimy. 4. Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy schłodzone galaretki. 5. Brzoskwinie kroimy w kostkę i łączymy z masą, delikatnie mieszając łyżką.
6. Masę wylewamy na ciasto makowe i przykrywamy drugim ciastem z makiem.
7. Wierch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy płatkami migdałowymi. 8. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
9. Ciasto gotowe. 10. Smacznego