Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekładanie ciasto, które zrobimy bardzo szybko i prosto, nie wymaga dużego wysiłku. Ciasto jest bardzo smaczne, na bazie śmietany z brzoskwiniami. Udekorowane płatkami migdałowi, wygląda pysznie z pewnością podane na imprezy, zachwyci każdego gościa.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 95
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 493
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 218
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 175
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 95
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 493
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 218
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 175
Składniki
1. Białka ubijamy mikserem z cukrem, solą oraz octem. 2. Mąki mieszamy z makiem i mieszając łyżką łączymy z ubitymi białkami. Masę dzielimy na połowę i wylewamy do dwóch form. Pieczemy 20 minut w 180°C.
3. Galaretki rozpuszczamy w 1 ½ szk. gorącej wody, studzimy. 4. Śmietany schłodzone ubijamy mikserem, dodajemy schłodzone galaretki. 5. Brzoskwinie kroimy w kostkę i łączymy z masą, delikatnie mieszając łyżką.
6. Masę wylewamy na ciasto makowe i przykrywamy drugim ciastem z makiem.
7. Wierch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy płatkami migdałowymi. 8. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
9. Ciasto gotowe. 10. Smacznego