Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto z malinami,którego bazą jest kasza manna.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 258
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 153
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 258
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 153
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 46
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 51
Składniki
Dno foremki do ciasta wykładamy herbatnikami. Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy.Na gotujące się mleko wsypujemy wiórki kokosowe,wkładamy margarynę lub masło i cukier.Kiedy tłuszcz się rozpuści wsypujemy kaszę mannę i mieszamy aż masa zgęstnieje.Odstawiamy z ognia i taką ciepłą wlewamy na herbatniki w foremce. Wyrównujemy i na górze układamy malinki. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia.W międzyczasie przygotowujemy galaretkę.Rozrabiamy ją w 300ml gorącej wody kiedy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO!!!!