Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto z malinami,którego bazą jest kasza manna.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 221
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1054
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666499
Składniki
Dno foremki do ciasta wykładamy herbatnikami. Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy.Na gotujące się mleko wsypujemy wiórki kokosowe,wkładamy margarynę lub masło i cukier.Kiedy tłuszcz się rozpuści wsypujemy kaszę mannę i mieszamy aż masa zgęstnieje.Odstawiamy z ognia i taką ciepłą wlewamy na herbatniki w foremce. Wyrównujemy i na górze układamy malinki. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia.W międzyczasie przygotowujemy galaretkę.Rozrabiamy ją w 300ml gorącej wody kiedy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO!!!!