Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykle ciasto ucierane, a ma w sobie to coś. W środku znajdziecie borówki i kawałki czekolady. Dodatek prawdziwej wanilii, też robi swoje. Wszystko razem smakuje naprawdę dobrze. Wierzch posypałam cukrem pudrem, ale można zrobić polewę czekoladową. To już według gustu.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 96
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1351
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 306
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 69
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 96
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1351
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 306
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 69
Składniki
Czekoladę pokroić ostrym nożem na drobne kawałki. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i nożem wydrążyć ziarenka że środka. Margarynę utrzeć z cukrem, następnie cały czas ucierając dodawać po jednym jajku. Kiedy składniki się połączą dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, oraz ziarenka wanilii. Ponownie utrzeć do połączenia składników. Wsypać posiekaną wcześniej czekoladę i wymieszać.
Tak przygotowane ciasto, przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Na wierzchu poukładać borówki, lekko dociskając
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 60 minut. Po wystudzeniu, posypać cukrem pudrem