Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykle ciasto ucierane, a ma w sobie to coś. W środku znajdziecie borówki i kawałki czekolady. Dodatek prawdziwej wanilii, też robi swoje. Wszystko razem smakuje naprawdę dobrze. Wierzch posypałam cukrem pudrem, ale można zrobić polewę czekoladową. To już według gustu.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2544
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3073
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102027
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6409
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2544
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3073
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102027
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6409
Składniki
Czekoladę pokroić ostrym nożem na drobne kawałki. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i nożem wydrążyć ziarenka że środka. Margarynę utrzeć z cukrem, następnie cały czas ucierając dodawać po jednym jajku. Kiedy składniki się połączą dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, oraz ziarenka wanilii. Ponownie utrzeć do połączenia składników. Wsypać posiekaną wcześniej czekoladę i wymieszać.
Tak przygotowane ciasto, przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Na wierzchu poukładać borówki, lekko dociskając
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 60 minut. Po wystudzeniu, posypać cukrem pudrem