Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykle ciasto ucierane, a ma w sobie to coś. W środku znajdziecie borówki i kawałki czekolady. Dodatek prawdziwej wanilii, też robi swoje. Wszystko razem smakuje naprawdę dobrze. Wierzch posypałam cukrem pudrem, ale można zrobić polewę czekoladową. To już według gustu.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 111
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 111
Składniki
Czekoladę pokroić ostrym nożem na drobne kawałki. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i nożem wydrążyć ziarenka że środka. Margarynę utrzeć z cukrem, następnie cały czas ucierając dodawać po jednym jajku. Kiedy składniki się połączą dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, oraz ziarenka wanilii. Ponownie utrzeć do połączenia składników. Wsypać posiekaną wcześniej czekoladę i wymieszać.
Tak przygotowane ciasto, przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Na wierzchu poukładać borówki, lekko dociskając
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 60 minut. Po wystudzeniu, posypać cukrem pudrem