Jest podobny do sernika oraz łatwy w przygotowaniu.
Ciasto "styropian"
Składniki
- Kruszonka:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 kostka masła
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 zółtek
- Masa:
- 1000 g jogurtu brzoskwiniowego z kawałkami owoców
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 białek
- 200 g wiórków kokosowych
- 1 budyń śmietankowy
Składniki
- Kruszonka:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 kostka masła
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 zółtek
- Masa:
- 1000 g jogurtu brzoskwiniowego z kawałkami owoców
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 białek
- 200 g wiórków kokosowych
- 1 budyń śmietankowy

Etapy przygotowania
Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem i masłem, następnie zrobić kopczyk i wybić 5 żółtek, wyrabiać tak długo, aż wszystkie składniki się połączą. Kruszonkę podzielić na dwie części.
Do jogurtu dodać cukier i proszek do pieczenia oraz budyń. Wymieszać. Delikatnie dodać wiórki kokosowe. Połączyć z pianą ubitą z białek i szczypty soli. Połowę ciasta kruszonki rozłożyć na dnie foremki (22x34 cm, wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Nałożyć masę, następnie resztą kruszonki. Piec na złoty kolor w temp. 160 st. C przez 1 godzinę.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 177

Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Węgierska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Dla zdrowia
Odsłon: 4017
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 193
Ostatnio komentowane przepisy

Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 177

Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Węgierska
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Dla zdrowia
Odsłon: 4017
Uwielbiam naleśniki z serem, bo zawsze przypominają mi najlepsze smaki dzieci...
Odsłon: 193



Składniki
- Kruszonka:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 kostka masła
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 zółtek
- Masa:
- 1000 g jogurtu brzoskwiniowego z kawałkami owoców
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 białek
- 200 g wiórków kokosowych
- 1 budyń śmietankowy
Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem i masłem, następnie zrobić kopczyk i wybić 5 żółtek, wyrabiać tak długo, aż wszystkie składniki się połączą. Kruszonkę podzielić na dwie części.
Do jogurtu dodać cukier i proszek do pieczenia oraz budyń. Wymieszać. Delikatnie dodać wiórki kokosowe. Połączyć z pianą ubitą z białek i szczypty soli. Połowę ciasta kruszonki rozłożyć na dnie foremki (22x34 cm, wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Nałożyć masę, następnie resztą kruszonki. Piec na złoty kolor w temp. 160 st. C przez 1 godzinę.
A gdzie się kupuje jogurt na kilogramy?ale sądzę,że to pomyłka