Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Sułtan to wilgotne brownie z chrupiącą kruszonką. Słodycz deseru przełamują kwaskowe owoce. To połączenie cię zachwyci!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 71
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 238
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 71
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 238
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Składniki
Przygotuj kruszonkę. Wsyp do miski mąkę i cukier. Wymieszaj sypkie składniki. Dodaj posiekane masło. Rozcieraj zawartość miski palcami tak, by powstały grudki ciasta (nie zagniataj!). Przygotowaną kruszonkę wstaw do lodówki na co najmniej pół godziny.
Przygotuj ciasto czekoladowe. Roztop pokruszoną czekoladę i masło w kąpieli wodnej. Wymieszaj dokładnie. Odstaw do wystudzenia.
Utrzyj jajka z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej przesiej mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodaj szczyptę soli. Wymieszaj do połączenia składników.
Zmiksuj krótko masę jajeczną z masą czekoladową. Przelej do natłuszczonej i oprószonej mąką formy o wymiarach około 20x20 cm. Na wierzchu rozłóż wiśnie, a następnie rozsyp równomiernie kruszonkę.
Wstaw ciasto Sułtan do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 30-40 minut (do suchego patyczka).