Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Sułtan to wilgotne brownie z chrupiącą kruszonką. Słodycz deseru przełamują kwaskowe owoce. To połączenie cię zachwyci!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Przygotuj kruszonkę. Wsyp do miski mąkę i cukier. Wymieszaj sypkie składniki. Dodaj posiekane masło. Rozcieraj zawartość miski palcami tak, by powstały grudki ciasta (nie zagniataj!). Przygotowaną kruszonkę wstaw do lodówki na co najmniej pół godziny.
Przygotuj ciasto czekoladowe. Roztop pokruszoną czekoladę i masło w kąpieli wodnej. Wymieszaj dokładnie. Odstaw do wystudzenia.
Utrzyj jajka z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej przesiej mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodaj szczyptę soli. Wymieszaj do połączenia składników.
Zmiksuj krótko masę jajeczną z masą czekoladową. Przelej do natłuszczonej i oprószonej mąką formy o wymiarach około 20x20 cm. Na wierzchu rozłóż wiśnie, a następnie rozsyp równomiernie kruszonkę.
Wstaw ciasto Sułtan do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 30-40 minut (do suchego patyczka).