Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj ciasto szpinakowe, przygotowane na prośbę córki. Myślę że trochę za mocno zbite wyszło ale jest pyszne. Przygotowane do przełożenia kremem.
mikser, nóż, papier do pieczenia, miska, tortownica,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34141
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113590
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34141
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1345
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113590
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Nie przerywając miksowania cienkim strumykiem dolewamy olej. Następnie przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy odciśnięty szpinak , delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 60 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu z ciasta odcinamy górną część czyli wierzch i rozdrabniamy na drobniutkie okruszki, pozostałe ciasto kroimy na dwa krążki. Ciasto gotowe do przełożenia kremem.
Ciasto po upieczeniu wystudzeniu i przekrojeniu.
Przygotowanie ciasta.
Ciasto po upieczeniu.