Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujący pomysł na ciasto. Przepis pochodzi z 414. odcinka programu "Ewa gotuje".
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 85
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 30
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 401
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 516
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1239
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 85
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 30
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 401
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 516
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1239
Składniki
Jajka wybić do miski. Posłodzić ksylitolem i zmiksować. Wsypać mąkę jaglaną i proszek do pieczenia. Wlać olej i wymieszać mikserem. Uperfumować skórką z limonki. Dodać sok. Dorzucić rozmrożony, odciśnięty i pokrojony szpinak. Zmiksować.
Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą bezglutenową.
Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy się upiekło.
Podawać z masłem i domową konfiturą z wiśni.