Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujący pomysł na ciasto. Przepis pochodzi z 414. odcinka programu "Ewa gotuje".
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1792
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421158
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1969
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1792
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421158
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1969
Składniki
Jajka wybić do miski. Posłodzić ksylitolem i zmiksować. Wsypać mąkę jaglaną i proszek do pieczenia. Wlać olej i wymieszać mikserem. Uperfumować skórką z limonki. Dodać sok. Dorzucić rozmrożony, odciśnięty i pokrojony szpinak. Zmiksować.
Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą bezglutenową.
Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy się upiekło.
Podawać z masłem i domową konfiturą z wiśni.