Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szpinakowe z malinami to świetne ciacho do kawki.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22453
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14633
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4516
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43738
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 570
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 552
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22453
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14633
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4516
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43738
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 570
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 552
Składniki
Szpinak odmrażamy i odciskamy z wody. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy olej i miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników. Mąkę i szpinak dodajem do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Przelewamy do formy i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy.
Maliny lekko rozmrażamy i rozgniatamy widelcem. 500 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy maliny i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy. Ciasto przekrajamy na 3 części. Wykładamy masę na spód ciasta, przykrywamy środkowym.
250 ml śmietany ubijamy na sztywno, żelatynę rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do masy. Masę wlewamy na środkową część ciasta. Możemy ułożyć gdzieniegdzie maliny. Ostatnią część ciasta kruszymy i posypujemy masę śmietankową. Schładzamy w lodówce. Smacznego ;)