Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szpinakowe z malinami to świetne ciacho do kawki.
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 209
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2549
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 209
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2549
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 911
Składniki
Szpinak odmrażamy i odciskamy z wody. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy olej i miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników. Mąkę i szpinak dodajem do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Przelewamy do formy i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy.
Maliny lekko rozmrażamy i rozgniatamy widelcem. 500 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy maliny i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy. Ciasto przekrajamy na 3 części. Wykładamy masę na spód ciasta, przykrywamy środkowym.
250 ml śmietany ubijamy na sztywno, żelatynę rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do masy. Masę wlewamy na środkową część ciasta. Możemy ułożyć gdzieniegdzie maliny. Ostatnią część ciasta kruszymy i posypujemy masę śmietankową. Schładzamy w lodówce. Smacznego ;)