Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szpinakowe z malinami to świetne ciacho do kawki.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 58
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37729
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3710
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 58
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37729
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3710
Składniki
Szpinak odmrażamy i odciskamy z wody. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy olej i miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników. Mąkę i szpinak dodajem do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Przelewamy do formy i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy.
Maliny lekko rozmrażamy i rozgniatamy widelcem. 500 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy maliny i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy. Ciasto przekrajamy na 3 części. Wykładamy masę na spód ciasta, przykrywamy środkowym.
250 ml śmietany ubijamy na sztywno, żelatynę rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do masy. Masę wlewamy na środkową część ciasta. Możemy ułożyć gdzieniegdzie maliny. Ostatnią część ciasta kruszymy i posypujemy masę śmietankową. Schładzamy w lodówce. Smacznego ;)