Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szpinakowe z malinami to świetne ciacho do kawki.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2599
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104923
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2037
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5907
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2599
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104923
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2037
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5907
Składniki
Szpinak odmrażamy i odciskamy z wody. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy olej i miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników. Mąkę i szpinak dodajem do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Przelewamy do formy i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy.
Maliny lekko rozmrażamy i rozgniatamy widelcem. 500 ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy maliny i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy i dodajemy do masy. Ciasto przekrajamy na 3 części. Wykładamy masę na spód ciasta, przykrywamy środkowym.
250 ml śmietany ubijamy na sztywno, żelatynę rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do masy. Masę wlewamy na środkową część ciasta. Możemy ułożyć gdzieniegdzie maliny. Ostatnią część ciasta kruszymy i posypujemy masę śmietankową. Schładzamy w lodówce. Smacznego ;)