Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą budyniową i z kremem straciatella. Ciasto z niespodzianką z mini anyżkami. Ciasto imprezowe, wyszło pyszne.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5298
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8590
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17430
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 569
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5298
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8590
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17430
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 569
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 86
Składniki
biszkopt-Rozpuścić masło i ostudzić. Białka ubić ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem. Miksując dodawać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z proszkiem do pieczenia i z kakao. Jednocześnie mieszać ale już łopatką. Powoli dolewać masło i je wmieszać. Piec ok.25 min. w 175 *C. Po upieczeniu odwrócić na ręcznik papierowy, zdjąć blaszkę i papier. Biszkopt ostudzić. Biszkopt ułożyć do tej samej blaszki, co się piekł, lecz z wyżej wyścielanymi bokami. Widelcem zdrapać skórkę z biszkoptu, masa będzie lepiej trzymać.
masa-1 szklankę mleka rozmieszać z budyniami. Resztę mleka zagotować z cukrem i ugotować budyń. Budyń przykryć ściśle folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło zmiksować na puch a potem z budyniem, dodawanym łyżka po łyżce. Na koniec dodać sok i chwilkę zmiksować. Rozsmarować na biszkopcie.
Ciasteczka porozkładać na masie, lekko wciskając.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do ciepłego. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem a potem serkiem, dodawanym porcjami.Miksując dolewać letnią żelatynę, ale nie miksować za długo. Łopatką wmieszać startą czekoladę.Przelać do blaszki po ciasteczkach i rozsmarować.
esy-Czekoladę rozrzedzić śmietanką nad parą. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać górę placka w esy-floresy. Ciasto przechowywać w lodówce.