Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą budyniową i z kremem straciatella. Ciasto z niespodzianką z mini anyżkami. Ciasto imprezowe, wyszło pyszne.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1308
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36666
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3814
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 564
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2984
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1308
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36666
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3814
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 564
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2984
Składniki
biszkopt-Rozpuścić masło i ostudzić. Białka ubić ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem. Miksując dodawać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z proszkiem do pieczenia i z kakao. Jednocześnie mieszać ale już łopatką. Powoli dolewać masło i je wmieszać. Piec ok.25 min. w 175 *C. Po upieczeniu odwrócić na ręcznik papierowy, zdjąć blaszkę i papier. Biszkopt ostudzić. Biszkopt ułożyć do tej samej blaszki, co się piekł, lecz z wyżej wyścielanymi bokami. Widelcem zdrapać skórkę z biszkoptu, masa będzie lepiej trzymać.
masa-1 szklankę mleka rozmieszać z budyniami. Resztę mleka zagotować z cukrem i ugotować budyń. Budyń przykryć ściśle folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło zmiksować na puch a potem z budyniem, dodawanym łyżka po łyżce. Na koniec dodać sok i chwilkę zmiksować. Rozsmarować na biszkopcie.
Ciasteczka porozkładać na masie, lekko wciskając.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do ciepłego. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem a potem serkiem, dodawanym porcjami.Miksując dolewać letnią żelatynę, ale nie miksować za długo. Łopatką wmieszać startą czekoladę.Przelać do blaszki po ciasteczkach i rozsmarować.
esy-Czekoladę rozrzedzić śmietanką nad parą. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać górę placka w esy-floresy. Ciasto przechowywać w lodówce.