Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma biszkoptami, bardzo truskawkowe. Masa, pianka i polewa też truskawkowa. Tym ciastem zrobiłam furorę wśród rodziny a najbardziej dzieci.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 456
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 456
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem. Miksując dodawać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z proszkiem do pieczenia. Jednocześnie mieszać ale już łopatką. Przelać do blaszki 30x40, wyścielanej papierem do pieczenia. Piec ok.20-25 min. w 175 *C. Po upieczeniu odwrócić na ręcznik papierowy, zdjąć papier i ostudzić. Drugi upiec taki sam. Jeden biszkopt ułożyć w tej samej blaszce lecz z wyżej zabezpieczonymi bokami.
pianka-Wodę zagotować, odstawić i zaraz tam rozpuścić galaretki. Odstawić do lekkiego tężenia, od czasu do czasu pomieszać. Śmietankę ubić z pudrem a potem serem. Miksując dolewać gęstniejącą galaretkę. Wylać do blaszki na zastygłą masę i rozsmarować.
masa-Frużelinę uzupełnić do 1 litra wodą. 3 szklanki zagotować a z 1 rozmieszać budynie i ugotować budyń. Odstawić z palnika, wsypać suchą galaretkę, wymieszać do rozpuszczenia a potem tak samo wmieszać masło. Ostudzić do ciepłego, często mieszając i wylać na biszkopt w blaszce. Ostudzić do zastygnięcia.
Przykryć drugim biszkoptem "do góry nogami" i schłodzić. polewa-Świeże truskawki rozdrobnić blenderem. Zagotować z cukrem, odstawić i zaraz rozpuścić tam galaretkę. Odstawić do lekkiego tężenia. Wylać i rozsmarować na biszkopcie. Ciasto schłodzić i przetrzymywać w lodówce.
Moje wypieki.