Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto z truskawkami i bitą śmietaną....
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2669
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 493
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 169
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 428
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 190
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2669
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 493
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 169
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 428
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 190
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 124
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo na przemian z pianą z białek dodawać do masy żółtkowej, wymieszać delikatnie łopatką. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia, wylać do niej ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika 180stC na ok 30 minut. Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół. Truskawki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki , ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką (rozpuszczoną w połowie wody), przykryć drugą częścią ciasta. Wstawić do lodówki do stężenia się galaretki. Śmietanę schłodzoną ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać śmietan- fix i posmarować nią ciasto. Ponownie schłodzić w lodówce. Najlepiej smakuje na drugi dzień.