Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z masą truskawkową na bazie jogurtów i z masą śmietanową, przekładane truskawkami oraz delikatnym ciastem
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4551
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7467
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3038
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 614
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4551
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7467
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3038
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 614
Składniki
1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę 24 cm x 24 cm i pieczemy w temp. 180 st. C przez ok. 35 min.
2. Po upieczeniu studzimy ciasto studzimy i dzielimy na dwie podłużne połowy, jedną część ciasta układamy na dno blaszki
3. Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy 4. Śmietanę obijamy mikserem, dodajemy śnieżkę i wlewamy stopniowo galaretkę 5. Masę wykładamy na ciasto i układamy pokrojone lub całe truskawki i przykrywamy drugą połową ciasta
6. Galaretki czerwone również rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy 7. Jogurty truskawkowe miksujemy z galaretkami czerwonymi 8. Masę truskawkową wylewamy na wierzch ciasta i dekorujemy truskawkami 9. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy 2 godziny
10. Ciasto gotowe 11. Smacznego