Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z masą truskawkową na bazie jogurtów i z masą śmietanową, przekładane truskawkami oraz delikatnym ciastem
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22623
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14949
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 646
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 684
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22623
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14949
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 646
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 684
Składniki
1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę 24 cm x 24 cm i pieczemy w temp. 180 st. C przez ok. 35 min.
2. Po upieczeniu studzimy ciasto studzimy i dzielimy na dwie podłużne połowy, jedną część ciasta układamy na dno blaszki
3. Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy 4. Śmietanę obijamy mikserem, dodajemy śnieżkę i wlewamy stopniowo galaretkę 5. Masę wykładamy na ciasto i układamy pokrojone lub całe truskawki i przykrywamy drugą połową ciasta
6. Galaretki czerwone również rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy 7. Jogurty truskawkowe miksujemy z galaretkami czerwonymi 8. Masę truskawkową wylewamy na wierzch ciasta i dekorujemy truskawkami 9. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy 2 godziny
10. Ciasto gotowe 11. Smacznego