Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z truskawkami i rabarbarem, bardzo pyszne.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 525
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16786
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 506
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 525
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16786
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 506
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do piecz. Rozdrobnić mikserem, odłożyć 1/4 ciasta na posypkę. Tą większą część zagnieść i wylepić blaszkę 25x42. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
Truskawki pokroić w plasterki, wymieszać z cukrem i odstawić na pół godz. Truskawki przełożyć na durszlak. Ciasto posypać bułka tartą, potem truskawkami.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli,potem z cukrem. Przesiać budynie,miksować na najniższych obrotach miksera. Na koniec wkręcić olej i wyłożyć na truskawki. Rabarbar pokroić na kawałeczki i też wymieszać z cukrem. Na górę beza rozsypać odsączony rabarbar.
Posypać pozostawioną kruszonkę. Piec ok.60 min.w 175*. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.