Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnych owoców sezonowych. Ja użyłam borówki amerykańskie. Wykonanie trwa na prawdę chwilkę, a ciasto jest bardzo smaczne. Owoce ożywiają smak i nadają ciastu więcej wilgotności, choć wcale nie jest suche samo w sobie.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 313
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40444
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 313
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40444
Składniki
Całe jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
Do utartych jajek dodajemy partiami wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i olej. Dokładnie mieszamy na wolniejszych obrotach
Ciasto wylewamy do formy ( u mnie okrągła o średnicy 23 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy owocami ( u mnie borówka amerykańska )
Pieczemy przez ok 55 min w temperaturze 180 stopni na ustawieniu góra- dół
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem