Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnych owoców sezonowych. Ja użyłam borówki amerykańskie. Wykonanie trwa na prawdę chwilkę, a ciasto jest bardzo smaczne. Owoce ożywiają smak i nadają ciastu więcej wilgotności, choć wcale nie jest suche samo w sobie.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Całe jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
Do utartych jajek dodajemy partiami wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i olej. Dokładnie mieszamy na wolniejszych obrotach
Ciasto wylewamy do formy ( u mnie okrągła o średnicy 23 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy owocami ( u mnie borówka amerykańska )
Pieczemy przez ok 55 min w temperaturze 180 stopni na ustawieniu góra- dół
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem