Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnych owoców sezonowych. Ja użyłam borówki amerykańskie. Wykonanie trwa na prawdę chwilkę, a ciasto jest bardzo smaczne. Owoce ożywiają smak i nadają ciastu więcej wilgotności, choć wcale nie jest suche samo w sobie.
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77919
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 324
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1189
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2808
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77919
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 324
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1189
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2808
Składniki
Całe jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
Do utartych jajek dodajemy partiami wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i olej. Dokładnie mieszamy na wolniejszych obrotach
Ciasto wylewamy do formy ( u mnie okrągła o średnicy 23 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy owocami ( u mnie borówka amerykańska )
Pieczemy przez ok 55 min w temperaturze 180 stopni na ustawieniu góra- dół
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem