Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste do przygotowania, szybkie i niedrogie. Ciasto wychodzi bardzo smaczne, delikatne i aromatyczne.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2602
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13346
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2633
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2602
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 194
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13346
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2633
Składniki
Masło roztopić, przestudzić. Jajka ubić z cukrem na puch. Następnie miksując, wlewać przestudzone masło. Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia składników. Gruszki obrać i pokroić w większą kostkę. Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać na nią ciasto. Rozłożyć owoce i lekko je wcisnąć. Na wierzchu ułożyć żurawinę i pokruszyć ciasteczka. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni, ciasto piec 40-45minut.