Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo proste do przygotowania, szybkie i niedrogie. Ciasto wychodzi bardzo smaczne, delikatne i aromatyczne.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 436
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2702
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 436
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2702
Składniki
Masło roztopić, przestudzić. Jajka ubić z cukrem na puch. Następnie miksując, wlewać przestudzone masło. Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia składników. Gruszki obrać i pokroić w większą kostkę. Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać na nią ciasto. Rozłożyć owoce i lekko je wcisnąć. Na wierzchu ułożyć żurawinę i pokruszyć ciasteczka. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni, ciasto piec 40-45minut.