Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z jabłkami pachnące cynamonem najlepiej smakuje jesienną porą. Składniki do tego ciasta powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni. Jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Idealna propozycja na słodki poczęstunek dla niezapowiedzianych gości.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4782
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 100
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4782
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 100
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku lub w mikrofali. Odstawiamy na bok do wystudzenia.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodajemy stopniowo cukier z cukrem waniliowym, następnie dodajemy żółtka.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę i cynamon.
Do masy jajecznej dodajemy stopniowo suche składniki. Wszystko dokładnie mieszamy przy użyciu rózgi kuchennej. Na koniec dodajemy przestudzone masło.
Surowe ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
Jabłka myjemy i koimy na małe kawałki.
Pokrojone kawałki jabłek wysypujemy na górę ciasta.
Ciasto ucierane z jabłkami pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez godzinę.