Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z jabłkami pachnące cynamonem najlepiej smakuje jesienną porą. Składniki do tego ciasta powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni. Jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Idealna propozycja na słodki poczęstunek dla niezapowiedzianych gości.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku lub w mikrofali. Odstawiamy na bok do wystudzenia.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodajemy stopniowo cukier z cukrem waniliowym, następnie dodajemy żółtka.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, sodę i cynamon.
Do masy jajecznej dodajemy stopniowo suche składniki. Wszystko dokładnie mieszamy przy użyciu rózgi kuchennej. Na koniec dodajemy przestudzone masło.
Surowe ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
Jabłka myjemy i koimy na małe kawałki.
Pokrojone kawałki jabłek wysypujemy na górę ciasta.
Ciasto ucierane z jabłkami pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez godzinę.