Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to smak mojego dzieciństwa. Moja babcia robiła właśnie takie przez cały sezon owocowy. Można do niego dodać dowolne owoce, ale najlepsze jest z jeżynami albo wiśniami.
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 207
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 3279
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 26
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 861
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1150
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 622
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 207
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 3279
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 26
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 861
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1150
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 622
Składniki
Składniki na zwykłą prostokątną blachę. Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy z odrobiną cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z resztą cukru. Dodajemy jogurt, olej, cukier waniliowy, proszek i mąkę. Dobrze mieszamy mikserem. Dodajemy pianę z żółtek i mieszamy łyżką. Na końcu dodajemy jeżyny i mieszamy delikatnie, aby owoce pozostały w całości. Pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.