Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to smak mojego dzieciństwa. Moja babcia robiła właśnie takie przez cały sezon owocowy. Można do niego dodać dowolne owoce, ale najlepsze jest z jeżynami albo wiśniami.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 853
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7770
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 142
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 145
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 853
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7770
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 142
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 145
Składniki
Składniki na zwykłą prostokątną blachę. Jajka rozdzielamy na białka i żółtka. Białka ubijamy z odrobiną cukru na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z resztą cukru. Dodajemy jogurt, olej, cukier waniliowy, proszek i mąkę. Dobrze mieszamy mikserem. Dodajemy pianę z żółtek i mieszamy łyżką. Na końcu dodajemy jeżyny i mieszamy delikatnie, aby owoce pozostały w całości. Pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.