Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i niesamowicie smaczne ciasto ze śliwkami. Wystarczy połączyć wszystkie składniki w misce, przelać ciasto do formy, dorzucić owoce, wstawić do piekarnika i upiec! Co ważne: wszystkie składniki przed przystąpieniem do pracy powinny osiągnąć temperaturę pokojową. Po dodaniu sypkich składników pamiętajcie, aby ciasto ucierać tylko w jednym kierunku - trzymając się tych zasad unikniecie zakalca. Przepis pochodzi z 493. odcinka programu "Ewa gotuje".
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10155
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2777
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1893
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 731
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3995
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10155
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2777
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1893
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 731
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3995
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Utrzeć. Dolać oliwę i zmiksować. Porcjami dodać kaszę mannę, mąkę, cały proszek do pieczenia oraz stopniowo śmietanę. Wymieszać mikserem. Przełożyć do foremki (24x24 cm, wyścielona papierem do pieczenia). Na wierzchu ułożyć wypestkowane śliwki (połówki lub ćwiartki).
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować lukrem (z soku z ½ cytryny i cukru pudru).