Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i niesamowicie smaczne ciasto ze śliwkami. Wystarczy połączyć wszystkie składniki w misce, przelać ciasto do formy, dorzucić owoce, wstawić do piekarnika i upiec! Co ważne: wszystkie składniki przed przystąpieniem do pracy powinny osiągnąć temperaturę pokojową. Po dodaniu sypkich składników pamiętajcie, aby ciasto ucierać tylko w jednym kierunku - trzymając się tych zasad unikniecie zakalca. Przepis pochodzi z 493. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5957
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9021
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8359
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5742
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5957
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9021
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8359
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5742
Składniki
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Utrzeć. Dolać oliwę i zmiksować. Porcjami dodać kaszę mannę, mąkę, cały proszek do pieczenia oraz stopniowo śmietanę. Wymieszać mikserem. Przełożyć do foremki (24x24 cm, wyścielona papierem do pieczenia). Na wierzchu ułożyć wypestkowane śliwki (połówki lub ćwiartki).
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować lukrem (z soku z ½ cytryny i cukru pudru).