Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto z masą grysikową
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2288
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2288
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Składniki
Ciasto: Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąki przesiane z proszkiem oraz olej ciągle miksując. Ciasto wylać na blachę o wymiarach 25*35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopi piekarniku około 45 min. Ostudzić, przekroić na pół
Krem: Do garnka wlać większą część mleka, zagotować razem z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać kaszę, wlać do gotującego mleka, gotować do zgęstnienia, ostudzić. Masło utrzeć z kaszą, dodać do smaku odrobinę aromatu.
Pierwszy blat ciasta posmarować dżemem, wyłożyć masę grysikową, przykryć drugim blatem, polać dowolną polewą, posypać wiórkami kokosowymi, wstawić do lodówki do schłodzenia.