Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto z masą grysikową
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31547
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2169
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4169
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 891
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31547
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2169
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4169
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 891
Składniki
Ciasto: Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąki przesiane z proszkiem oraz olej ciągle miksując. Ciasto wylać na blachę o wymiarach 25*35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopi piekarniku około 45 min. Ostudzić, przekroić na pół
Krem: Do garnka wlać większą część mleka, zagotować razem z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać kaszę, wlać do gotującego mleka, gotować do zgęstnienia, ostudzić. Masło utrzeć z kaszą, dodać do smaku odrobinę aromatu.
Pierwszy blat ciasta posmarować dżemem, wyłożyć masę grysikową, przykryć drugim blatem, polać dowolną polewą, posypać wiórkami kokosowymi, wstawić do lodówki do schłodzenia.