Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto z masą grysikową
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9651
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5826
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9651
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 296
Składniki
Ciasto: Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąki przesiane z proszkiem oraz olej ciągle miksując. Ciasto wylać na blachę o wymiarach 25*35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopi piekarniku około 45 min. Ostudzić, przekroić na pół
Krem: Do garnka wlać większą część mleka, zagotować razem z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać kaszę, wlać do gotującego mleka, gotować do zgęstnienia, ostudzić. Masło utrzeć z kaszą, dodać do smaku odrobinę aromatu.
Pierwszy blat ciasta posmarować dżemem, wyłożyć masę grysikową, przykryć drugim blatem, polać dowolną polewą, posypać wiórkami kokosowymi, wstawić do lodówki do schłodzenia.