Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto z masą grysikową
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5648
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33240
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 89
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5648
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33240
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 89
Składniki
Ciasto: Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąki przesiane z proszkiem oraz olej ciągle miksując. Ciasto wylać na blachę o wymiarach 25*35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 stopi piekarniku około 45 min. Ostudzić, przekroić na pół
Krem: Do garnka wlać większą część mleka, zagotować razem z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać kaszę, wlać do gotującego mleka, gotować do zgęstnienia, ostudzić. Masło utrzeć z kaszą, dodać do smaku odrobinę aromatu.
Pierwszy blat ciasta posmarować dżemem, wyłożyć masę grysikową, przykryć drugim blatem, polać dowolną polewą, posypać wiórkami kokosowymi, wstawić do lodówki do schłodzenia.