Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukamy przepisu na proste ciasto z owocami, to jest to idealna propozycja. Zamiast moreli możemy użyć innych owoców (świeżych lub z puszki).
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Morele myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Owoce z puszki osączamy z zalewy.
Jajka wbijamy do miski. Dodajemy cukier i ucieramy na wysokich obrotach do uzyskania puszystej masy. Wlewamy olej i dokładnie mieszamy.
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy przez gęste sito. Dodajemy do masy jajecznej i dokładnie mieszamy.
Formę o średnicy 24x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy do niej ciasto. Na wierzch wykładamy owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy przez 45-50 min. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.