Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta przy których nie ma dużo pracy, a są rewelacyjne. A przepis na to cisto właśnie taki jest, praktycznie ciasto samo się robi. W smaku delikatne, puszyste, wilgotne i przepyszne. Owoce można dowolnie zmieniać według sezonu, ja akurat zrobiłam je z czereśniami.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2037
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3305
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6743
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2037
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3305
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6743
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy i mleko wrzucamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia, co jakiś czas mieszając.
Po zagotowaniu odkładamy do wystygnięcia.
Do wystudzonej masy dodajemy obydwie mąki, jajka i proszek do pieczenia.
Wszystko dokładnie miksujemy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożona papierem do pieczeni. Na wierzchu układamy owoc.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50-55 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy najlepiej na kratce.
Smacznego !!!
;-D