Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szkoda, że truskawek już dawno nie ma, bo to ciasto jest idealne do kawy. Wprost rozpływa się w ustach.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 505
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 465
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 505
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 465
Składniki
Masło roztopić i ostudzić. Truskawki umyć, odszypułkować. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować. Dodać wystudzone masło i śmietanę, zmiksować do powstania jednolitej masy. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Blaszkę (25x40) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, na górze ułożyć truskawki. Pieczemy ok. 60 minut do suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy.