Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szkoda, że truskawek już dawno nie ma, bo to ciasto jest idealne do kawy. Wprost rozpływa się w ustach.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1851
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3880
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 255
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 172
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 155
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1851
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3880
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 255
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 172
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 155
Składniki
Masło roztopić i ostudzić. Truskawki umyć, odszypułkować. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować. Dodać wystudzone masło i śmietanę, zmiksować do powstania jednolitej masy. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Blaszkę (25x40) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, na górze ułożyć truskawki. Pieczemy ok. 60 minut do suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy.