Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A cóż tu pisać? :) Jest pyszne, polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112963
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 304
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 645
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 524
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112963
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 304
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 645
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 524
Składniki
Piekarnik nagrzać do 160 st. C. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Śliwki umyć, osuszyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Masło utrzeć z cukrem. Cały czas miksując stopniowo dodawać jajka. Mąki połączyć razem z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy. Mieszając, stopniowo wlewać jogurt, aż wszystkie składniki się połączą. Połowę ciasta przelać do formy i rozprowadzić je równomiernie. Ułożyć śliwki i wlać pozostałe ciasto. Wierzch wyrównać. Piec godzinę.